Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, May 29, 2006

Εinmal ist keinmal




"Δεν μπορεί κανείς ποτέ να ξέρει αυτό που πρέπει να θέλει, γιατί έχουμε μόνο μια ζωή και δεν μπορούμε ούτε να την συγκρίνουμεμε προηγούμενες ζωές, ουτε να την επανορθώσουμε σε ζωές επερχόμενες. Ο Τόμας επαναλαμβάνει στον εαυτό του την γερμανική παροιμία: " einmal ist keinmal" Μια φορά δεν μετράει, μια φορά είναι ποτέ. Το να μην μπορείς να ζήσεις παρά μόνο μια ζωή είναι σα να μη τη ζεις καθόλου".

Μίλαν Κούντερα, "Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι"

Και μια παγωμένη μπύρα τώρα είναι ότι πρέπει!

Αχ! και που να πιάσουν για τα καλά οι ζέστες!!

5 comments:

cyrus said...

Αμ, πιάσανε...

Το επόμενο νερό με παγάκια που θα πιω θα είναι στην υγειά σου.

Debby said...

Ε! Τότε μιας και τα πίνω μόνη την δευτερη μπύρα προτου πάω για νάνι θα την πιω στην δική σου την υγειά!

BugoTheCat said...

Biieeerrr!!! Καταπληκτική η εικόνα btw :)

Για το einmal ist keinmal οι σκέψεις μου: Έστω ότι μετά από πολλά χρόνια φτάνεις στη φάση να βλέπεις πίσω στο παρελθόν και να μετανιώνεις για τα λάθη που έκανες στη ζωη. Κι όμως, γυρνώντας πίσω και ακολουθώντας μια εναλλακτική πορεία, μπορεί πάλι να έφτανες στο ακριβώς ίδιο σημείο για κάποια άλλα λάθη που έκανες αυτή τη φορά. Και αν νομίζουμε ότι έχουμε ελεύθερες επιλογές σε κάθε μας κίνηση, όμως σε κάθε στιγμή επιλέξαμε μια από τις πολλές διακλαδόσεις χωρίς να μπορούμε να γυρίσουμε πίσω και να δοκιμάσουμε μια από τις άλλες. Και στο σύνολο, αν κοιτάξω πίσω, η ζωή μου είναι μια πορεία γραμμένη σε ένα πλέγμα με άπειρα κλαδιά, μια από τις άπειρες εναλλακτικές πραγματικότητες που θα μπορούσα να είχα ζήσει. Αν είχαμε save/load functions θα ήταν άραγε διαφορετικά; Ίσως και όχι λέω εγώ..

Debby said...

Oprimus
Ετσι όπως αντιλαμβάνομαι εγω την ζωή, είναι σαν ένα ποτάμι που ρέει και ποτέ δεν έχεις την επιλογή να γυρίσεις πίσω... Σε παιρνει μαζί του... ουτε καν αυτήν την υποτιθέμενη επιλογη δεν έχεις πολλές φορές...

Debby said...

Να σου πω ότι δεν έχω ιδέα αν είναι? Δεν έχω!
Αλλά γερμανίδα δεν είναι αυτή? Πολύ πιθανόν!!

99 red balloons!!