Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, January 09, 2007

Re-monitoring the Greek blogosphere


Αν ένα πράγμα με χαλάει είναι η προσκόληση στο παρελθόν. Το Monitor, ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία των ελληνικών blogs έκλεισε μετά από απόφαση του δημιουργού του. Δεν μπορώ εγώ να του πω (ή οποιοσδήποτε άλλος) αν έπραξε σωστά ή όχι. Είναι δική του απόφαση και είναι σεβαστή. Μπορεί να το χρησιμοποιούσαμε όλοι αλλά δεν παύει να μην προσφέραμε τίποτα για να λειτουργεί εκτός ίσως από την παρουσία μας εκεί.

Κάποια μέρα θυμάμαι τριγυρνώντας στο Monitor είχα διαβάσει τυχαία στο blog κάποιου (που συνήθως έβλεπες να εμφανίζεται με μεγάλα γράμματα) ένα post που αναρωτιόταν γιατί δεν εμφανίζεται με μεγάλα γράμματα πλέον και τι χρειάζεται εν τέλει για να μεγαλώσουν ώστε να το κάνει! Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι όλοι όσοι έχουν blog δεν σημαίνει επίσης ότι έχουν τις ίδιες προθέσεις. Όπως και στην κανονική ζωή. Δεν έδωσα σημασία. Δεν ξαναασχολήθηκα όμως με το συγκεκριμένο blog όπως επίσης ούτε με κάποια άλλα που κάνουν συλλόγή τις πρωτιές και τις επισκέψεις. Δεν με αφορούν αυτά. Εγώ θέλω να διαβάζω κάτι που να βγαίνει από το είναι του άλλου που γράφει. Κάτι που να με προβληματίσει, κάτι που να με κάνει να δω ένα θέμα από μια άλλη οπτική γωνία, κάποιο γραπτό που να εμπεριέχει μια προσωπική άποψη. Κάτι που να με κάνει να γελάσω. Παρεπιπτόντως διαβάστε εδώ ένα post του Manifesto σχετικό με την υπόθεση που με έκανε, με τον τρόπο που εκφράζει μια αλήθεια, να λύσω από τα γέλια.

Δεν είμαι εδώ να παίξω κάποιο παιχνίδι ούτε να πάρω μέρος στο παιχνίδι κάποιου άλλου. Κοιτάμε μπροστά και ξεχνάμε το παρελθόν. "Μα το χθές το λες παρελθόν?" και ο Όσκαρ Ουάιλντ δια στόματος Ντόριαν Γκρέυ απαντάει " Τι σημασία έχει το χρονικό διάστημα? Μόνο οι επιπόλαιοι άνθρωποι χρειάζονται χρόνια ολόκληρα για να απαλλαγούν από μια συγκίνηση. Ένας άνθρωπος κύριος του εαυτού του μπορεί να δώσει τέλος σε μια θλίψη, με την ίδια ευκολία που μπορεί να επινοήσει μια απόλαυση." Ok. Μπορεί να μην μιλάμε για θλίψη αλλά το μήνυμα είναι το ίδιο. Προχωράμε μπροστά.

Μπορείτε ήδη να αρχίσετε να χρησιμοποιήτε μια νέα rss υπηρεσία που φιλοδοξεί να συμπληρώσει το κενό που άφησε το Monitor. Είναι εγχείρημα του κ.Καράγκου και ονομάζετε rss.blogZ.gr.

Κάντε μια πρόβα! Ίσως μας βολέψει!

7 comments:

philos said...

Χαμός γίνεται!
Υπάρχει και ένας παρόμοιος - σαν διδυμάκι- feeder σε αυτή την διεύθυνση:
http://feed.greekbloggers.com/gr/

Τώρα να σου πω ότι δείχνουν και πιο όμορφα από το μονιτορ?

Στον δικό σου την πρώτη φορά που μπήκα είχε 180 κάτι feeds και μετά από λίγο 360, ενώ τώρα που το βλέπω 444!!!

Κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν το κενό, με ξάποια εφαρμογή που υπάρχει, και πολύ καλά κάνουν!

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού!

Παράφωνος... said...

έχεις δίκιο για την νέα υπηρεσία...
Χρόνια πολλά δεν είπαμε ε είπαμε;

Καλή χρονιά γεμάτα όμορφες στιγμές με αγαπημένους γύρω σου ;)

αθεόφοβος said...

Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα έγραψες.

Alitovios said...

Τώρα άμα πω πως δεν μου καίγεται καρφάκι που έκλεισε το monitor θα ακουστώ κομπλεξικός.

Debby said...

Καλημέρα στον αντρικό πληθυσμό!

Philos! Ε! μα τι? Να καθόμαστε να κλαίμε την μοίρα μας? Μακάρι να δημιουργηθούν άλλα τόσα για να έχουμε και το προνόμιο της επιλογής εντέλει ανάλογα με τι βολεύει τον καθένα μας. Άσχημα θα είναι?? Μια χαρά νομίζω!

Παράφωνε! Χρόνια σου πολλά αν και κατόπιν εορτών!
Σε είχα χάσει εσένα προς στιγμήν (το blog σου δηλαδή).

Αθεόφοβε! Δεν τις μπορώ ούτε τις διαμάχες ούτε τις μεμψιμοιρίες. Η αλλάγή είναι μέρος της ζωής μας! Και αν την δεχτούμε όμορφα έχουμε πράξει σοφά!

Αλιτόβιε, καθόλου κομπλεξικός! Γιατί? Επειδή μας τέλειωσε μια υπηρεσία? Αλίμονο αν αυτό είναι θεωρείται κάτι σημαντικό! Μια χαρά ζει κανείς και χωρίς αυτήν!

cyrus said...

Τα σχετικά σάιτ τα έχει συγκεντρώσει ο Μαύρος Γάτος.

Πάντως, το rss.blogZ.gr έχει ένα μειονέκτημα, που μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα στο μέλλον: Περιέχει ολόκληρα τα ποστ, και όχι μόνο την αρχή τους...

Debby said...

Cyrus, thanks για την πληροφορία. Εχεις δίκιο για αυτό που λες. Εχει το μειονέκτημα αυτό και θα μειώσει τις επισκέψεις στα blogs.
Σίγουρα θα δημιουργηθεί πρόβλημα!