Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, April 02, 2007

Κατά Θωμά Ευαγγέλιο – Νηστεία, προσευχή & ελεημοσύνη.

Ο Ιησούς είπε:

Αν νηστεύεις θα αμαρτήσεις
Κι αν εσύ προσεύχεσαι θα καταδικαστείς
Κι αν κάνεις ελεημοσύνες,
Θα κάνεις κακό στο πνεύμα σου.

Και σε όποια χώρα πας,
Σε όποια περιοχή και αν γυρίσεις,
Αν σε δεχτούν, να φας ό,τι βάλουν μπροστά σου

Γιατί ότι μπαίνει στο στόμα σου, δεν θα σε λερώσει.
Ό.τι όμως βγαίνει από το στόμα σου,
Αυτό είναι που θα σε λερώσει.

Αυτή η περικοπή δεν αναφέρεται στην επίσημη έκδοση . Έπρεπε να παραληφθεί γιατί είναι δυνατόν να παρεξηγηθεί. Αυτό που θέλει να πει είναι ότι δεν είναι εναντίον της προσευχής, δεν είναι εναντίον της νηστείας, δεν είναι εναντίον του να δίνεις και να μοιράζεσαι. Είναι εναντίον στα ψεύτικα πρόσωπα σου. Το πραγματικό πρέπει να βγει μέσα από είναι σου. Πρώτα πρέπει να αλλάξεις, να μεταμορφωθείς. Και μόνο τότε ό,τι κάνεις θα είναι καλό.

Τα πάντα εξαρτώνται όχι από το τι κάνεις, αλλά από το ποιος είσαι. Αν ένας κλέφτης πάει να προσευχηθεί, η προσευχή του θα είναι λάθος., γιατί πως μπορεί η προσευχή να γεννηθεί από μια καρδιά που ξεγελάει τους πάντες, κλέβοντας, λέγοντας ψέματα.

Ο Ιησούς μίλησε για το είναι, για την ύπαρξη και πώς να την μετασχηματίσεις.
Οι εκκλησίες τα δόγματα, οι ιερείς, όλοι μιλάνε για πράξεις. Για το τι πρέπει να κάνεις, για ηθική.

Με αυτά τα λόγια του ο Ιησούς καταστρέφει στην ουσία τα θεμέλια όλων των οργανωμένων θρησκειών. Είναι φανερό ότι φάνηκαν στους τότε Ιερείς πολύ αντιφατικά και αντιθρησκευτικά γι’ αυτό και τον σταύρωσαν...

(σχόλια Osho σχετικά με το απόσπασμα)

11 comments:

Marialena said...

Αγγίζεις μια πολύ ευαίσθητη χορδή με τους συλλογισμούς σου σήμερα Ντέμπυ. Ο Κύριος δεν ήταν αυτό που έχοντες και κατέχοντες την εξουσία στην Εκκλησία θέλουν να μας παρουσιάζουν για να μας ποδηγετούν. Ο Κύριος δίδαξε την Αγάπη, την Ανοχή, την Συγχώρεση. Κάποιοι θέλουν να τα διαστρεβλώνουν αυτά, αλλά ας ακολουθήσουμε αυτό που η καρδιά μας αισθάνεται για το πιο σωστό.

Καλήμερα και Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

philos said...

Πολύ επίκαιρο και πετυχημένο το ποστ σου!
Συμφωνώ απόλυτα! Δεν έχω να προσθέσω κάτι!

*...Nantia...* said...

αχ όντως πιάνεις πολύ μεγάλο θέμα.Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο αυτό το οποίο η εκκλησία έχει διαστρεβλώσει,είναι χίλια δυο...

maika said...

τι να ζητάνε άραγε οι παπάδες στην προσευχή τους?? με τι μούτρα να προσεύχονται?? και πότε προσεύχονται?? το βράδυ λίγο πριν κοιμηθούν? όταν έχουν βγάλει τα χρυσαφικά και τα μεταξωτά απο πάνω τους,όταν έχουν γυαλίσει τη Μερσέντες,όταν έχουν τελειώσει με την οικοδομή στη θάλασσα??
(σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι αλλά η ηγεσία της εκκλησίας είναι σίγουρα έτσι!)

Debby said...

Καλημέρα!

Marialena... Οι συλλογισμοί αυτοί δεν είναι δικοί μου. Εκφράζουν μια δική μου αλήθεια και συμφωνώ με αυτούς όσο δεν πάει... Το ξέρω ότι ο Ιησούς δεν είναι αυτό που μας παρουσιάζουν. Για την ακρίβεια δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που μας παρουσιάζουν ότι είναι.
Και ναι. Αν κάποιος αισθάνεται ότι θέλει να νηστέψει ας το κάνει. Αλλά να μην έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι ή πετυχαίνει κάτι περισσότερο από κάποιον που δεν...

Philos! Xαίρομαι που σου άρεσε! Είναι μερικά πράγματα που έχουν σχέση με τον Χριστιανισμό και θέλω να τα παρουσιάσω και νομίζω είναι ευκαιρία τώρα λόγω των ημερών.

Nantia... Σαφώς και η εκκλησία έχει διαστρεβλώσει σχεδόν τα πάντα που έχουν να κάνουν με τον Ιησού. Ομως καλό είναι αντί να τα λέμε μόνο να τα εμπεδώνουμε κιόλας...

Maika! Πλάκα μου κάνεις??? Αυτοί να προσευχηθούν??? Αυτοί που έχουν κάνει εμπόριο την θρησκεία? Πάω και στοίχημα ότι όχι μόνο δεν προσέυχονται αλλά πρέπει να ρίχνουν απίστευτα γέλια με την αφέλεια που δέρνει τον περισσότερο κόσμο σχετικά!

ONOMATODOSIA said...

καμια θρησκεια δε μ εκφραζει,μονο οι πραξεις μετρανε.
Osho και κρισναμουρτι συμφωνω πολυ μαζι τους.

Ασκαρδαμυκτί said...

Ο Χριστός δεν ίδρυσε μια θρησκεία, κατήάργησε τις θρησκείες γκρεμίζοντας τα τείχη που χώριζαν τον άνθρωπο απ' το Θεό!
Η έννοια της θρησκείας είναι αντιχριστιανική!

Debby said...

Καλημέρα!!

Onomatodosia! Και εγώ μια από τα ίδια είμαι. Και ο Κρισναμούρτι είναι πολύ καλός αν και δεν έχω διαβάσει πολλές ομιλίες του. Αυτά που είπαν αυτοί οι δυο φέρνουν την ειρήνη μέσα μας...

Ασκάρ, αυτό ακριβώς. Αλλά για πες το και παραπέρα... Ο Ιησούς ήταν ένας αναρχικός. Γι' αυτό και σταυρώθηκε.

Ασκαρδαμυκτί said...

Κάπως έτσι... αλλά θα τα πούμε κι αυτά ντέμπυ μου... στην ώρα τους!

than said...

Αν υποθεσουμε οτι ξανα ερχοταν ο χριστος στη γη ,τι νομιζετε οτι θα γινοταν?Θα τον ξανασταυρονανε οι παπαρδοι?ΟΧΙ,στην μηχανη του κυμα θα τον βαζανε μην τυχον και αναστηθει και τους χαλασει την επιχειρηση(παγκαρι στον επιταφιο!!!ΑΙΣΧΟΣ)

Debby said...

Drosoulitiss!
Ναι! Φαντάζομαι όλο και κάτι πιο σύγχρονο και πιο ασφαλές θα έβρισκαν!
Για την μηχανή του κιμά δεν ξέρω αλλά τόσα υπάρχουν ποια! Εκεί θα κολλήσουν???