Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, October 01, 2007

Καλό μας μήνα!

Στην αρχή της Γένεσης, γράφει ότι ο θεός έπλασε τον άνθρωπο για να αρχει των ιχθύων της θαλάσσης και των πτηνών του ουρανού και όλων των κτηνών. Βεβαίως, τη Γένεση τη συνέταξε ένας άνθρωπος και όχι ένα άλογο. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο θεός είχε πραγματικά θελήσει να βασιλεύει ο άνθρωπος στα άλλα πλάσματα. Είναι πιο πιθανό ότι ο άνθρωπος επινόησε τον θεό για να καθαγιάσει την εξουσία που σφετερίστηκε πάνω στην αγελάδα και στο άλογο.

Ναι, το δικαίωμα να σκοτώνει ένα ελάφι ή μια αγελάδα είναι το μόνο πράγμα για το οποίο ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται αδελφικά σύμφωνη,
ακόμα και στη διάρκεια των πιο αιματηρών πολέμων.

Μίλαν Κούντερα- Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι.

















Αυτό το απόσπασμα μου το θύμισαν (για άλλη μια φορά) οι σχεδόν ατέλειωτες ώρες που πέρασα το σαββατοκύριακο με την Χοντρούλα μου, η οποία άρχισε πάλι να χοντραίνει και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό!
Γιατί όσο πάει, θα μοιάζει στην παλαβιάρα που την υπεραγαπάει!







14 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Καλο μηνα να εχουμε και καλα να περναμε!!!

tassoula said...

Καλό μήνα!
Μα τι τρελλή φάτσα είναι αυτή!!

tzonakos said...

Kαλό μήνα και σε σένα :)
Και με καμμια ψιλοβροχούλα γιατι σκάσαμε !

Lion said...

Η Χοντρουλα σου σου δειχνει με χαρακτηριστικη ανεση, τι ακριβως πιστευει γυρω απο την ανωτεροτητα σου και το δικαιωμα σου να σκοτωνεις.

Οσο για την Γενεση: εεε, χρειαζεται και καποια δικαιολογια για να ξεπερασει κανεις την φυσικη αποστροφη που νιωθει στην ιδεα του φονου. Η Γενεση την προσφερει.

Debby said...

Καλή μας μέρα!!

ΠΡΕΖΑ TV! Προπάντων να περνάμε καλά! :-)

Tassoula!! Είναι η πιο χαδιάρα, πιο αγαθιάρα, πιο ήμερη, πιο αφασία γάτα που είχα ποτέ μου!!

Tzonako!! Τώρα κάνει τόση ζέστη όση πρέπει! Λέει με χίλια η παραλία!
Αστο το ψιλόβροχο να περιμένει λίγο ακόμα! Έχουμε πολύ καιρό για να βρέχει!! :-)

Dralion!! Αυτή δεν χαμπαριάζει μία!! Είναι η μόνη γάτα που πέρασε από την ζωή μου που τρώει ξαπλωμένη και όχι κοντοκαθισμένη όπως συνηθίζεται!
Αλλά φοβάμαι επειδή είναι έτσι αγαθιάρα μην την πατήσει από κανέναν άλλον που όντως πιστεύει ότι είναι ανώτερο ον και έχει το δικαίωμα να σκοτώνει απλά επειδή το μπορεί...
Οσο για αυτό που λες για την Γένεση κρατώ τις επιφυλάξεις μου γιατί έχω την εντύπωση ότι γενικά ο θάνατος ελκύει πολλούς ανθρώπους... Ακριβώς επειδή είναι ένας τρόπος για να επιβεβαιωθεί η δύναμη που έχουν. Εξού και οι τόσοι πόλεμοι όπως επίσης και οι serial killer κτλ..

Lion said...

debby, ενδιαφερον θεμα ξεκινας.
Πιστευω οτι η φυσικη ανθρωπινη σταση ειναι ειρηνικη. Δηλαδη απεχθανεσαι να σκοτωσεις - ειτε ανθρωπο ειτε ζωο.

Οι πολεμοι και οι serial killer ειναι στα ματια μου αρρωστες καταστασεις. Αλλωστε ολοι οι πολεμοι χρειαζονται οπωσδηποτε καποια δικαιολογια. Ειτε θρησκευτικη (σφαξτε τους απιστους), ειτε κοινωνικοπολιτικη (πολεμος κατα της τρομοκρατιας, οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εναντιον μας κλπ.).
Κανενας απολυτως ηγετης δεν καταφερε ποτε σε τοσες 1000δες χρονια να ξεσηκωσει τους ανθρωπους σε πολεμο χωρις να δωσει καποια δικαιολογια.

Αν ο θανατος ελκυε τοσους ανθρωπους οπως λες, θα ειχαμε πολεμους για την ευχαριστηση μας. Δεν θα χρειαζομασταν δικαιολογιες.

Επεκτεινω λιγακι στα ζωα. Η Γενεση δινει μερικες δικαιολογιες για να μπορει ο ανθρωπος να σκοτωνει ζωα. Αλλα ακομα και ο φανατικοτερος κρεατοφαγος αγανακτει και αηδιαζει, αν δει καποιον ψυχοπαθη να βασανιζει αναιτια ενα γατακι.

Αυτο δειχνει, οτι χρειαζομαστε δικαιολογιες (ανωτεροτητες, θρησκευτικες πεποιθησεις κ.α.) για να σκοτωσουμε ζωο. Αν δουμε καποιον να σκοτωνει χωρις αιτια, τον απορριπτουμε.

Lion said...

Συγνωμη, ξεχασα να ευχηθω καλο μηνα.

Δινω λοιπον τις διπλες ευχες επειδη καθυστερησα.

An-Lu said...

Καλό μήνα!
Είναι ΜΙΑ ΘΕΑ η χοντρούλα σου!
;-)

Mogwai said...

καπως σα τη γατα της τελευταιας φωτο πρεπει να εμοιαζα κ εγω το πρωι

καλο μηνα!

ONOMATODOSIA said...

καλα πως τις κουμανταρεις τις γατες.εχει εδω η σπιτονοικοκυρα μερικες παω να τις χα ι δεψω αλλα μολις με δουν ξαφανιζονται.

ο κουντερα δε δοκιμασε ποτε του ελαφι;

Aphrodite said...

Λοιπον, να πω κάτι άσχετο:

Εγκαίνια στο

Doncat and Friends!

Για περάστε!!!
:))))

Debby said...

Καλησπέρα!!

Dralion!!
Ετοίμασα ποστ με το θέμα που ανοίξαμε γιατί όλα αυτά που μου ήρθαν στο μυαλό διαβάζοντας το σχόλιο σου δεν θα μπορούσα να τα αποτυπώσω σε σχόλιο! Δες το επόμενο ποστ! ;-)

An-Lu! Δεν ξέρω αν φαίνεται και στους άλλους τόσο όμορφη όσο φαίνεται σε μένα αλλά αν την δεις από κοντά είναι σίγουρο ότι θα την λατρέψεις! Και μην κοιτάς που στις φωτογραφίες βγήκε σοβαρή! Είναι γιατί είναι στημένες!! Οι πόζες που παίρνει αυθόρμητα, είναι απίστευτα αστείες!

Mogwai!!
Κάπως έτσι είμαστε όλοι μας όταν ξυπνάμε το πρωί!! Μες το χασμουρητό!!

Onomatodosia!! Σε φοβούνται ντε γιατί δεν σε έχουν συνηθίσει!! Πάρε κανένα σακουλάκι ξηρή τροφή να τα ταίσείς και θα δεις ότι σε χρόνο dt θα σε αγαπήσουν παράφορα και δεν θα ξέρεις τι να κάνεις με τις τρίχες στο παντελόνι σου!! :-)
Για τον Κούντερα δεν ξέρω στα σίγουρα. Αλλά φαντάζομαι ότι όλο και κάτι έχει φάει και αυτός από κρέας!

Aphrodite! Αφού κάνετε εγκαίνια θα περάσουμε μια ματιά να σας δούμε!
:-)

ralou said...

Ax! debby!
Εχω λείψει τόσο πολύ καιρό από το μπλόγκ σου, και από όλα τα μπλόγκ των φίλων μου εδώ που τα λέμε και θέλω η επιστροφή μου να είναι σε αυτό το προτελευταίο ποστ σου, με την υπεροχη χοντρούλα σου.
Πόσο τέλεια ειναι!
Κι αν τέλος πάντων ο Θεός το ήθελε τόσο πολύ να βάλει κάποια πλάσματα να άρχουν των άλλων εγω ευχαρίτσως θα ήμουν στην υπηρεσία αυτής της καλλονής!

Cinderelen said...

Τι ωραια γάτα! Ειδικα η τελευταια φωτογραφία είναι όλα τα λεφτα!
Ήξερες ότι οι τρίχρωμες είναι μόνο θηλυκές? :)